SKISELECTIE DRECHTSTEDEN

De Trainers

De Skiselectie Drechtsteden is in januari 2011 opgericht door Marc Jansen en François Plaisier. Helaas heeft François Plaisier in september 2016 aangegeven zijn werkzaamheden als trainer te beëindigen.

Thans zijn als trainers werkzaam namens de Skiselectie Drechtsteden: Marc Jansen, Sanne Bouman en Xander Rog. 

Marc Jansen staat van jongs af aan al op de ski’s. Marc is opgegroeid op de Dordtse skibaan in de Merwelanden en heeft altijd meegedaan aan het Nederlandse wedstrijdcircuit op de skibanen. Vanaf het moment dat het mogelijk was, is Marc gelijk richting Oostenrijk gegaan om zijn les – en trainerspapieren te behalen. In het verleden was Marc trainer van Skiclub Dordrecht, de WSB en het Skates & Ski’s Racing Team. Marc is op het moment hoofdtrainer van Skiselectie Drechtsteden. Hij geeft op woensdag- en vrijdagavond les aan zowel breedtesport-, maar voornamelijk wedstrijdkids.

Xander Rog is begonnen als wedstrijdskiër op de leeftijd van 10 jaar. Ook nu is hij nog actief in het wedstrijdcircuit. Marc Jansen was (en is nog steeds) vele jaren zijn trainer. Op dit moment volgt Xander de opleiding Sportkunde bij InHolland in Haarlem in oktober 2017 heeft Xander zijn Landesexamen met goed gevolg afgelegd. Hij leidt voor ons de breedtesportkids op op de zaterdag en geeft samen met Sanne op woensdag en vrijdag les, in de gevallen Marc in Oostenrijk is. 

Sanne Bouman is op haar 7e begonnen met trainen bij Marc Jansen en gestart met wedstrijdskiën op Skiclub Dordrecht. Daarna is zij doorgegroeid naar de Nederlandse Selectie. Tijdens haar skicarrière is zij meerdere malen Nederlands Kampioen geweest en heeft ze FIS-wedstrijden gewonne. Daarnaast heeft zij ook deelgenomen aan jeugdwereldkampioenschappen.