SKISELECTIE DRECHTSTEDEN

De Trainers

De Skiselectie Drechtsteden is in januari 2011 opgericht door Marc Jansen en François Plaisier. Helaas heeft François Plaisier in september 2016 aangegeven zijn werkzaamheden als trainer voor SSD te beëindigen.

Thans zijn als trainers werkzaam namens de Skiselectie Drechtsteden: François, Xander en Bart. 

François Plaisier is op 8 jarige leeftijd begonnen met skilessen op de skibaan in Dordrecht. Al snel werd hij lid van Skiclub Dordrecht ( de voorloper van SSD) en nam hij deel aan zowel wedstrijden in Nederland op de borstelbanen, als internationaal. Hij beschikt over zowel zijn Anwarter als Landes 1 diploma en was jaren hulptrainer bij Skiclub Dordrecht. Na oprichting Skiselectie Drechtsteden was hij ook hier jaren trainer en na een kort afscheid is hij inmiddels weer bij ons terug als hoofdtrainer. Hij verzorgt met Bart de lessen op woensdag.

Xander Rog is begonnen als wedstrijdskiër op de leeftijd van 10 jaar.  Marc Jansen was vele jaren zijn trainer. Op dit moment volgt Xander de opleiding Sportkunde bij InHolland in Haarlem. In oktober 2017 heeft Xander zijn Landesexamen met goed gevolg afgelegd. Hij verzorgt met Bart de lessen op vrijdag.

Bart Noldus heeft op zijn 16e leren skiën op de borstelbaan en heeft zelf ook korte tijd aan wedstrijden deelgenomen. Sinds 2 jaar traint Bart zelf niet meer actief mee met SSD, maar legt zich toe op doorstroming en talentontwikkeling vanuit de skischool. Daar traint hij een talententeam en assisteert op woensdag en vrijdag bij SSD.