SKISELECTIE DRECHTSTEDEN

Wie zijn wij

 

 

Wij gaan door waar de lessen stoppen!

Skiselectie Drechtsteden is in januari 2011 opgericht om de gevorderde skiër meer uitdaging te bieden. De skiselectie gaat door waar de lessen stoppen: van trainingen voor een perfect gestuurde carvingbocht of slalom tot sportieve sneeuwreizen. Plezier is de basis, maar er wordt keihard getraind om snel beter te worden!!

Het initiatief van de Skiselectie is begonnen bij Skicentrum Drechtsteden, de Dordtse kunstskibaan in de Merwelanden. Wist u dat  Skicentrum Drechtsteden al meer dan 20 jaar actief is en door de jaren heen veelvuldig Nederlandse Kampioenen heeft afgeleverd?

De Skiselectie is de afgelopen jaren flink gegroeid. We begonnen met een groepje van 5 kinderen en hebben ondertussen al meer dan 40 leden.

Waarom kiezen voor de Skiselectie?
Sporten is gezond, bewegen is goed voor je lijf! Je bent actief aan het sporten in de buitenlucht en het skiën zet elke spier in je lichaam aan het werk. Daarnaast is het erg goed voor de ontwikkeling van een kind. De sportieve jeugd krijgt te maken met zelfstandigheid, samenwerking en eventueel later met onderlinge competitie. Zo ontwikkelen zij o.a. hun doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden.

Voor wie?

  • Alle kinderen vanaf 5 jaar die netjes een middellange parallel gestuurde bocht van helemaal boven naar beneden kunnen maken (dit wordt getest op de baan van Skicentrum Drechtsteden).
  • Elke gevorderde skiër die fanatiek bezig wil zijn met de skisport.
  • (Aspirant) wedstrijdskiërs.